Skopalík střídá Bosákovou, je generálním ředitelem VLP

úterý, 01. července 2014, 07:29 Lidé, Tisk MediaGuru

Jitka Bosáková předává post Jaromíru Skopalíkovi, v čele představenstva VLP ale zůstává.

K 1. červenci 2014 opouští Jitka Bosáková funkci generální ředitelky mediální skupiny Vltava-Labe-Press. Novým generálním ředitelem se stane Jaromír Skopalík, jenž do VLP přišel v březnu z vydavatelství Bauer Media. Bosáková ale neodchází zcela, nadále zůstává předsedkyní představenstva VLP.

rozhovoru pro MediaGuru.cz Jitka Bosáková naznačila, že příchod Jaromíra Skopalíka do skupiny VLP byl už předem připravován s tím, že od léta 2014 Skopalík zaujme i post generálního ředitele VLP. „Jedná se o promyšlený plánovaný krok,“ uvedla.

Jaromír Skopalík přišel do VLP letos v březnu po téměř čtrnáctiletém působení v magazínovém vydavatelství Bauer Media. Stal se členem představenstva VLP a po akvizici bývalého vydavatelství Sanoma i jedním ze dvou jednatelů nástupnické společnosti Astrosat Media.

Jitka Bosáková zaujala post generální ředitelky VLP v červnu 2011, předtím už ale působila jako výkonná ředitelka společnosti. VLP pod vedením Jitky Bosákové učinila v posledních letech několik významných akvizic: získala podíl ve společnosti Česká distribuční, vstoupila do internetového mediazastupitelství AdActive a dceřiná společnost Astrosat koupila magazínové vydavatelství Sanoma. 

I díky tomu se skupina Vltava-Labe-Press, která je vydavatelem 71 regionálních deníků Deník, stala druhým největším vydavatelským subjektem z pohledu čtenářského zásahu. Majitelem VLP je německá společnost Verlagsgruppe Passau. 

-mav-