ČT natáčí vánoční pohádku, režisérem je Prušinovský

pondělí, 11. srpna 2014, 08:13 Aktuality, TV MediaGuru

Ostravské studio České televize začalo natáčet pohádku Bylo nebylo. Vzniká podle scénáře Petra Kolečka, režie se ujal Jan Prušinovský. Televize ji poprvé uvede letos o Vánocích. Hlavní role obsadí Pavel Liška, Zuzana Bydžovská, Ondřej Vetchý či Tatiana Vilhelmová.

Štáb natáčí na Mělnicku a Kutnohorsku. Využívá krajinu v okolí rybníku Štampach u Mělníka. Natáčí se i na zámku v Třebešicích nedaleko Kutné Hory.

Příběh zakletého království Tří rybníků, královské rodiny, několika poddaných pro televizní obrazovky připravuje režisér Prušinovský, který vystudoval obor scenáristiky a dramaturgie na pražské FAMU. V jeho filmografii jsou úspěšné snímky František je děvkař nebo Okresní přebor - Poslední zápas Pepíka Hnátka. Pro televizi natočil seriál Okresní přebor a ve spolupráci s Miroslavem Krobotem a Petrem Kolečkem Čtvrtá hvězda.

Na pohádce spolupracuje opět s Kolečkem. Tento scenárista se proslavil už v mládí hrou Britney Goes to Heaven, která byla přeložena do několika jazyků. Je uměleckým šéfem a dramaturgem pražského divadla A studio Rubín. Společně s Tomášem Svobodou napsal hru se zpěvy Jágr, Kladeňák.

-čtk-