CzechTourism láká v kampani na české speciality

pondělí, 18. srpna 2014, 01:24 Aktuality, Reklama MediaGuru

Agentura CzechTourism spustila komunikační kampaň „Česko chutná skvěle – Czech Specials“. Cílem kampaně je zvýšit povědomí o české regionální gastronomii a o restauracích s certifikací Czech Specials, která má garantovat kvalitu restaurace nabízející českou kuchyni.

Kampaň cílí na zahraniční a částečně také domácí návštěvníky, kteří preferují hlubší seznámení s gastronomickými specifiky ČR. Vedle České republiky je nasazena v Německu, Rakousku, Polsku a Francii. Kampaň odkazuje na web http://www.czechspecials.cz a objeví se v tiskových a on-line médiích, autobusech Student Agency a v průvodci Českých drah. Komunikace je naplánována od srpna do listopadu 2014.

Pro ČR a zahraničí využívá kreativa kampaně dva odlišné koncepty. V tuzemsku se na vizuálech objevují parafráze lidových rčení a známých citátů z českých filmů, zahraniční vizuály pak staví na krkolomnosti českého jazyka. Jejich text tvoří citace objednávky jídla v restauraci obsahující fonetický přepis názvu daného pokrmu tak, aby ho cizinec dokázal vyslovit.

CzechSpecials_Kanci

CzechSpecial_FR

Oba koncepty i kreativu kampaně vytvořila agentura Inspiro Solutions.

-kch-