Kinosvět TV zařadí s vyšším pokrytím nové pořady

pátek, 29. srpna 2014, 10:34 Aktuality, TV MediaGuru

Dokumentární televize Kinosvět, která bude od půlnoci 29. září pokrývat 85 % populace v Česku a kterou bude možné přijímat zdarma, nabídne od tohoto data nové pořady. Hlavním tématem každého večera se stanou tajemství a záhady.

„Ve spolupráci s předními českými dokumentaristy vyrábíme sérii vztahující se k záhadám a tajemstvím. Z této oblasti máme navíc k dispozici řadu dalších českých archivních a nových zahraničních snímků“, říká Leoš Pohl, jednatel Československé filmové společnosti, která Kinosvět provozuje.

Televize rovněž nabídne pravidelné programové bloky vztahující se k historii, vesmíru, cestování, vědě a technice, životnímu stylu, světovým událostem a i k vojenství a válkám.

Pro dětské diváky bude připraveno pravidelné pásmo Minisvět, naplněné pohádkami a písničkami. Ve vysílání se také objeví dobové dokumenty z československé a české minulosti, počínaje politikou a konče kulturou.

Kinosvět TV bude vysílat celoplošně v regionální síti 7 společnosti Progress Digital. Doposud bylo Kinosvět TV možné sledovat v kabelových a v IPTV sítích a v terestrické regionální síti 4, která pokrývá Prahu, Středočeský kraj a Mostecko. Tyto distribuční cesty zůstanou zachovány. Kinosvět od 29. září rovněž zahájí vysílání ve formátu 16:9.

-mav-