Ogilvy & Mather zvýšila tržby, dál upravuje skupinu

pondělí, 18. srpna 2014, 07:55 Reklama MediaGuru

Ogilvy & Mather se sloučí s některými firmami ze skupiny, ty mají zaniknout.

Reklamní agentura Ogilvy & Mather dokázala v loňském roce zvýšit výnosy v meziročním srovnání o 28 % na 187 mil. Kč a zvýšit kladný hospodářský výsledek na 18 mil. Kč z 10,5 mil. Kč z předloňského roku. Zároveň se však rozhodla udělat další změny v rámci struktury majetkově spřízněných společností skupiny.

Ogilvy & Mather se tak sloučí se společnostmi Mather Communication, Mather Public Relations a Redworks. Zmíněné poslední tři společnosti podle schváleného návrhu fúze zaniknou a společnost Ogilvy & Mather se stane nástupnickou firmou.

Mather Communication je s Ogilvy & Mather propojena přes jediného akcionáře, firmu Berkeley Square. Společnost Mather PR je pak z 80 % vlastněna právě firmou Mather Communications a z 20 % Ogilvy Mather.

Ostatních společností skupiny (Ogilvy One, Ogilvy Interactive, Ogilvy Public Relations, Ogilvy CID, Geometry) se změny podle návrhu fúze netýkají.

Už letos na jaře se Ogilvy rozhodla přeskupit aktivity v digitálních médiích. Osamostatnila online media služby, které teď rozvíjí pouze pod značkou Neo@Ogilvy. Agentura Mathers Advertures byla pohlcena skupinou Ogilvy. Digitální komunikace se tak začlenila mezi firmy skupiny Ogilvy & Mather.

-mav-