Tomáš Pergler přechází z týdeníku Euro do Reflexu

čtvrtek, 07. srpna 2014, 14:00 Aktuality, Lidé, Tisk MediaGuru

Tomáš Pergler, autor knihy Babiš, příběh oligarchy, přechází z časopisu Euro vydavatelství Mladá Fronta do týdeníku Reflexu. Důvodem jeho odchodu z Mladé fronty je spor ohledně vydání zmíněné knihy. Uvádí to v rozhovoru v aktuálním vydání časopisu Reflex.  

„V určité chvíli jsem si všiml, že mi firma Mladá fronta nezaplatila – podle smlouvy – zálohu, takže jsem využil svého práva a odstoupil od ní. Od té chvíle jsem držitelem práv na knihu byl jen já. Současně jsem dal výpověď v týdeníku Euro, který vydavatel Savov vlastní, protože mi nepřišlo normální vést veřejný spor s firmou, v níž jsem zaměstnancem,“ říká v rozhovoru Pergler. Rovněž naznačuje, že důvodem, proč byla začátkem července pozastavena distribuce knihy, byl zásah Františka Savova. „Objevily se názory, že knihu může použít jako kartu v nějaké své hře. V té době už leželo tři tisíce výtisků ve skladu v Ruzyni,“ dodává Pergler.

Knihu Babiš, příběh oligarchy vydavatelství Mladá fronta vydalo na konci července. Autor v knize odhaluje dosud málo známé podrobnosti o Babišových kořenech, kariérních začátcích, podrobně analyzuje jeho sporné kontakty se Státní bezpečností nebo vznik Agrofertu. Kniha popisuje také jeho přerod v přímého aktéra politických her.

-kch-