Economia uvedla iHned.cz v nové podobě

neděle, 28. září 2014, 20:58 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Ještě o pár hodin dříve než původně předpokládala, spustila společnost Economia v novém provedení web iHned.cz. Nově mu dominuje název Hospodářské noviny, kterým se chce Economia v online prostředí prosazovat. Důraz na název Hospodářských novin souvisí se změnou strategie vydavatelství, kdy začala prodávat obsah deníku HN i na svém webu.

Pro zpoplatnění, ke kterému přistupuje, využívá metodu měřeného webu, která spočívá v nastavení limitu určitého počtu článků zdarma, po jeho vyčerpání jsou čtenáři vyzváni k tomu, aby zaplatili. Economia uvádí, že limit volných článků nastavuje na cca deset každý měsíc.

Zpoplatnění webu se téměř nemá dotknout předplatitelů tištěných HN. Ti mají mít přístup na web a do aplikací za 200 Kč ročně, které si připlatí ke stávajícímu předplatnému. Ostatní nabídky jsou: HN Premium (tištěné, iHned.cz, mobil ní aplikace, archiv od roku 1995) za 419 Kč měsíčně, HN Print (jen tištěné vydání HN s magazíny) za 399 Kč měsíčně a HN Digital (iHned.cz, mobilní aplikace, archiv) za 349 Kč měsíčně.

HN