Etnetera koupila minoritní podíl ve Fragile Media

středa, 03. září 2014, 14:01 Aktuality, Internet & Mobil, Reklama MediaGuru

Internetová firma Etnetera koupila minoritní podíl v mediální agentuře Fragile Media, která zajišťuje online kampaně převážně na českém, slovenském a maďarském trhu. Značka, logo i název agentury zůstává zachováno. Etnetera to dnes uvedla v tiskové zprávě. Cenu a výši podílu nezveřejnila.

Etnetera Group dodala, že tak nyní nabízí komplexní online marketingové služby a využívá synergie jednotlivých firem skupiny. „Snažíme se stavět skupinu schopnou v klíčových oblastech online prostředí pokrýt veškeré potřeby klienta. Od vývoje a správy technologicky složitých webových aplikací, přes vyhodnocování dat, až po tvorbu kreativních kampaní nebo správy PPC reklamy,“ uvedl spoluzakladatel firmy Václav Bittner. 

Agentura Fragile Media se zaměřuje především na online marketing, který zvyšuje návštěvnost webů, počet objednávek, viditelnost značek i množství fanoušků na sociálních sítích. Mezi její významné klienty patří například Jan Becher Pernod Ricard, Coty, CK Blue Style, Central Group, Marimex a Hollywood Classic Entertainment.

„S firmami ze skupiny Etnetera Group již delší dobu sdílíme nejen společné kanceláře, ale i stejný způsob uvažování v přístupu ke klientům i zaměstnancům založený na principech svobodně řízené firmy, transparentnosti a osobní zodpovědnosti. Proto je akvizice logickým krokem, který naše aktivity ještě více propojí," uvedl zakladatel Fragile Media Daniel Kafka.

Tuzemská internetová skupina Etnetera loni zvýšila tržby o polovinu na 262 milionů korun. Provozní zisk přesáhl 23 milionů korun. Do skupiny patří mateřská společnost Etnetera a dále Etnetera Activate, Etnetera Logicworks, Etnetera Vision a Etnetera Appsatori.

-čtk-