Fuxa píše otevřený dopis Schwarzenbergovi

pátek, 26. září 2014, 13:13 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Zakladatel a generální ředitel společnosti BigBoard Praha Richard Fuxa píše otevřený dopis předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi. V dopise se dotýká situace ohledně schvalování Pražských stavebních předpisů, které mj. regulují plochy pro outdoorovou reklamu v hlavním městě.

Pozastavuje se nad Schwarzenbergovými výroky o údajných mafiánských metodách společnosti BigBoard, které má proti zavedení nových předpisů používat. Poukazuje na likvidaci outdoorové reklamy v hlavním městě. „Devět z deseti nejvyšších nájmů pozemků pro reklamu v Praze odvádí BigBoard. Za metr čtvereční pronajatého pozemku platíme daleko nejvíc ze všech nájemců, které Praha na svých pozemcích má. A přestože nabízíme dlouhodobě magistrátu pomoc při regulaci venkovní reklamy, nikdo s námi nejedná a odpověď přijde v podobě blesku z čistého nebe - nečekaný zákaz, totální likvidace naší společnosti i naší většinové konkurence a navrch ještě ustanovení dominance francouzské firmy," stojí v dopise.

Šéf BigBoardu v dopise zároveň prozrazuje, že straně TOP 09 firma odpustila penále z prodlení za platby ploch pro prezidentskou kampaň, protože si postojů Karla Schwarzenberga vážila. „Představoval jste pro mě příklad liberálně-konzervativního politika, který ctí osobní a ekonomické svobody, a který by se nikdy nesnížil k podpoře jakékoliv úřední represe, jež zvýhodní jednoho a zlikviduje druhého. Přesně to jste teď ale udělal, a mě to nutí přehodnotit svůj názor na Vás i Vaši „pravicovou“ stranu, protože tímto Vaším prohlášením jste pravicové hodnoty jasně opustil," uzavírá dopis Richard Fuxa.

Celé znění dopisu můžete číst zde: Otevřený dopis BigBoard

-mav-