Maskoty MS v hokeji 2015 budou králíci Bob a Bobek

úterý, 09. září 2014, 13:08 Aktuality, TV MediaGuru

Mistrovství světa v hokeji, které se bude konat příští rok ve dnech 1. až 17. května v Praze a Ostravě, bude mít za své maskoty české animované postavičky autora Vladimíra Jiránka – králíky z klobouku Boba a Bobka.

Bob a Bobek MS

Bob a Bobek

„To, že se v příštím roce bude tento hokejový svátek konat u nás, nám otevírá velké možnosti. Fanoušci se mohou těšit na nebývalé množství přenosů utkání i bonusů. Právě práce s maskoty bude jedním z nich. Králíci z klobouku totiž sice nejsou mezinárodnímu publiku neznámí, protože jsme jejich příběhy poskytli už do více než dvaceti zemí světa, včetně takových hokejových velmocí, jako jsou Kanada nebo Švédsko, ale uděláme maximum pro to, abychom jejich popularitu ve světě ještě zvýšili. Věřím, že to může obecně pomoci propagaci české animátorské školy, která si mezinárodní uznání zaslouží,“ řekl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

„Zapojením postaviček Boba a Bobka do hokejového svátku máme příležitost nejen zviditelnit českou kulturu, ale podpořit také české výrobce. Zatímco se tradičně veškeré předměty, které s maskoty souvisely, vyráběly v zahraničí, vyjednali jsme, že tentokrát budou plyšoví maskoti vznikat přímo v Česku,“ doplňuje obchodní ředitel České televize Hynek Chudárek. Postavičky králíků z klobouku budou k vidění také v květnových večerníčcích.

Z mistrovství světa bude na obrazovkách České televize odvysíláno 57 televizních utkání, všechna v HD kvalitě. Utkání budou komentována přímo ze stadionů v Praze a Ostravě.

-kch-