Studenti FSV připravili k novému prostoru publikaci

pátek, 26. září 2014, 18:42 Aktuality MediaGuru

U příležitosti otevření nového studentského prostoru připravili studenti mediálních oborů na Fakultě sociálních věd publikaci, na níž se podíleli jak oni, tak vyučující.

K textům studenti přizvali vyučující, spolužáky nebo absolventy z Katedry žurnalistiky a mediálních studií FSV. „Jedním z našich vzácných úlovků je rozhovor s přední americkou akademičkou Doris Rusch, jehož autorem je náš pedagog a odborník na nová média Jaroslav Švelch,“ přibližují studenti.

Na 82 stranách čeká na čtenáře i rozhovor s Reyem Korantengem, sémiotická analýza obalu desky Supercroo nebo tajemná zpověď dělníka informací z nejmenovaného českého zpravodajského serveru. Tři různé obálky vytvořili proděkan FSV UK Filip Láb, novinář Pavel Turek a editor Michal Nanoru.

Publikace

Kniha bude pokřtěna při slavnostním otevření prostor „Na Hollaru“ v budově FSV na Smetanově nábřeží 1. října. Je to vyvrcholení dvouleté iniciativy skupiny Oživme Hollar, která docílila přestavby nepoužívaných garáží na nový studentský prostor s kavárnou.

I proto je spojující linkou všech příspěvků téma změny. „Nepředstíráme, že to téma není klišé. Ale v tuhle chvíli má svůj význam a stojíme si za tím, že změna na Hollar přichází. Publikace toho bude připomínkou,“ říkají a dodávají: „Možná se pohybujeme pořád na síti, ale neuniká nám, že print musí i nadále pěstovat svou vzácnost.“

Publikace vyjde v omezeném nákladu 300 kusů ve třech různých obálkových provedeních. Cena za kus je 100 Kč. Výtisk je možné dopředu rezervovat na 300.nahollaru.cz.

-kch-