Týdeník Téma začne vycházet i elektronicky

středa, 24. září 2014, 12:16 Aktuality, Tisk MediaGuru

První číslo zpravodajsko-společenského týdeníku Téma vyjde v pátek 3. října. Časopis, který připravuje vydavatelství Mafra, bude vycházet v rozsahu 76 stran v tištěné i elektronické verzi. ČTK to řekl šéfredaktor Zdeněk Šustr. Titul bude stát 25 korun.

Téma podle Šustra není výsledkem žádného novátorství. "Podobá se titulům, jako je News v Rakousku nebo Plus 7 dní na Slovensku," přiblížil zaměření nového magazínu, který je prvním volně prodejným týdeníkem Mafry. Ve zpravodajské části se budou objevovat aktuální události z politiky, krimi zprávy, reportáže, ekonomika a kultura. Následovat má lifestylová část s rubrikami životní styl a lidé.

Definice týdeníku jako zpravodajsko-společenského titulu podle Šustra odkazuje na jakýsi koncept "několika v jednom". Vedle zpravodajství a společenských témat se část obsahu věnuje například textům o módě nebo vaření. Případné prodejní cíle Šustr nechtěl komentovat. Uvedl pouze, že zahajovací náklad bude v objemu asi 75.000 výtisků.

Téma částečně počítá s meziredakční spoluprací. "MF Dnes nám bude pomáhat s ekonomickou a zahraniční rubrikou," poznamenal šéfredaktor. Redakci kromě něj dále tvoří zástupce Lubor Černohlávek a redaktoři Milan Eisenhammer, Josef Hympl, Ahmed Chaibi, Lukáš Kašpar, Petr Kolář, Silvie Králová, Václav Maletinský a Veronika Tardonová. Velká část z nich do letoška působila v časopisu Týden, odkud přišla s šéfredaktorem Františkem Nachtigallem, který nyní ve vydavatelství Mafra působí jako šéf pro strategii a je zároveň duchovním otcem nového časopisu.

-čtk-