ČRo připomene podzim 89 rekonstrukcí živých vstupů

pátek, 14. listopadu 2014, 10:13 Aktuality, Rádio MediaGuru

Projekt Znovu 89, jímž Český rozhlas již od ledna připomíná ve vysílání i na internetu den po dni dění z roku 1989, přechází do finální fáze.

Hlavní rozhlasovou část projektu spustí Radiožurnál v pátek 14. listopadu. Do konce roku odvysílá téměř 200 „živých“ vstupů z roku 1989 – zpravodajských rekonstrukcí hlavních událostí a jednání, které vedly k pádu komunistického režimu v Československu. Posluchači uslyší tyto „živé“ vstupy několikrát denně, budou odděleny jinglem tak, aby bylo jasné, že jde o zpravodajskou rekonstrukci událostí podzimu 1989. Klíčové události revolučních dní tak posluchači uslyší na Radiožurnálu v podstatě v časech, kdy se skutečně staly.

Pětadvacetileté výročí Sametové revoluce oslaví Český rozhlas také koncertem na Václavském náměstí. Během dvou hodin na něm vystoupí mj. Jaroslav Hutka, Michael Kocáb, Michal Prokop a Framus 5, Jiří Suchý, Vladimír Merta či David Koller. Podle informací MediaGuru.cz podobně velkou akci Český rozhlas dosud ve své historii nikdy nepořádal. Koncert bude přenášen živě na Radiožurnálu a videostreamem na webu ČRo.

Znovu89

-kch-