Daniel Málek nahradí v MF Dnes Jiřího Kubíka

čtvrtek, 06. listopadu 2014, 18:53 Aktuality, Tisk, Lidé MediaGuru

Ve funkci ředitele redakce deníku Mladá fronta Dnes skončí ke 30. listopadu Jiří Kubík, který se na tom dohodl s vedením společnosti Mafra. Ve středu 6. listopadu o tom informoval server Lidovky.cz, následně informaci oficiálně potvrdila mediální skupina Mafra. Na pozici Kubíka nastoupí Daniel Málek, dosavadní šéf Magazín Dnes+TV.

Na pozici ředitele redakce působil Jiří Kubík od listopadu loňského roku. Pro MF Dnes píše od roku 1994, od roku 2007 byl zástupcem šéfredaktorem. Spolu se Sabinou Slonkovou se během své novinářské kariéry věnoval kauzám Olovo či Bamberk, psal o aktivitách šéfů poradců tehdejšího premiéra Miloše Zemana Miroslava Šloufa či generálního sekretáře ministerstva zahraničí Karla Srby.

Daniel Málek pracuje v médiích od roku 1997. Začínal v Lidových novinách, od roku 2007 psal pro časopis Týden. Letos v létě přešel do Mladé fronty Dnes, kde vedl do příchodu Martina Moravce čtvrteční Magazín Dnes + TV. Od té doby se věnoval přípravám změn souvisejících se zaváděním nových magazínových příloh.

-kch-