Do ČR přichází filmový kanál AMC, nahradí MGM

pondělí, 03. listopadu 2014, 14:20 Aktuality, TV MediaGuru

Ve středu 5. listopadu odstartuje na českém trhu vysílání nový kabelový kanál AMC, který nahradí zanikající MGM Channel. Ve stejný den se stanice představí i v jiných zemích střední Evropy, a to na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Maďarsku a Srbsku. Stanice se sloganem „Something more“, patřící do portfolia společnosti AMC Networks, bude nově dostupná ve více než 120 zemích světa.

Nová stanice se zaměřuje na filmy a seriály, cílí na diváky ve věku 18-49 let. U příležitosti svého spuštění uvede v české premiéře vlastní seriál ze soudního prostředí Zlom (The Divide) či PC Rebelové (Halt & Catch Fire), který zachycuje vzestup počítačové éry na začátku 80. let. Dále nabídne snímky ze studií MGM, Paramount a Sony Pictures, například snímek Eyes Wide Shut režiséra Stanleyho Kubricka nebo výběr z filmografie Woodyho Allena.

Stanice bude vysílat v českém dabingu, možné však bude v digitálním vysílání naladit i původní anglické znění. Vysílací práva zahrnují práva na vícenásobné vysílání, k obsahu mohou mít diváci tedy přístup z více zařízení najednou.

„Od roku 2015 plánujeme odvysílat seriály pouze pár dní po jejich premiéře ve Spojených státech, abychom zaručili, že nejnovější pořady z produkce AMC budou velice rychle dostupné všem našim divákům,“ řekl Málnay B. Levente, výkonný ředitel AMC Networks International Central Europe.

MGM
Logo: MGM Channel se mění na AMC

AMC, zkratka American Movie Classics, funguje již od roku 1984. Původně se zaměřovala na klasické americké snímky z 50. let. Nyní vysílá vlastní pořady a původní seriálovou produkci. Z její dílny pochází například seriál Mad Men, Živí mrtví, Perníkový táta či již dvě zmíněné novinky. AMC Networks International Central Europe má v portfoliu celkem 12 televizních stanic: Sport1, Sport2, SportM, Minimax, Megamax, Spektrum, TV Paprika, Spektrum Home, AMC a Sundance Channel. V České republice jsou k dispozici všechny, s výjimkou poslední jmenované.

-kch-