Do hybridního vysílání HbbTV vstoupí i TV Nova

úterý, 04. listopadu 2014, 16:28 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

Po České televizi, TV Prima a TV Óčko se do hybridního vysílání (HbbTV) pustí i televize Nova. Na konferenci Innovation Day to řekl šéf jejích internetových aktivit Petr Horák. Nova si chce vysílání HbbTV otestovat v příštím roce, a to na kratších videích, nastínil účastníkům konference Horák.

Nova, provozující Voyo.cz a bezplatné Nova Plus.cz, má nyní 26.000 platících zákazníků s průměrnou měsíční platbou 156 korun. V polovině případů je placené Voyo sledováno prostřednictvím chytré televize nebo mobilních zařízení.

České Radiokomunikace, dominantní provozovatel vysílačů, odhadují, že k internetu je v současnosti připojena asi desetina televizí. "Já vnímám hybridní televizi jako vstupní bránu ke službám OTT, protože je to něco, co mají téměř všechny chytré televize jako standard," řekl ředitel regulace ČRa Marcel Procházka.

Hybridní vysílání již provozuje Česká televize, která svůj obsah nezpoplatňuje. "Máme měsíčně zhruba 400.000 unikátních televizorů, měřeno naší vlastní metrikou," uvedl ředitel nových médií ČT Pavel Kohout. Poznamenal, že například během mistrovství světa ve fotbalu se podařilo provoz této služby až ztrojnásobit. ČT plánuje využití HbbTV dále rozšířit. Chystá proto kampaň, která by vlastníkům chytrých televizorů vysvětlila, jak výhody tohoto připojení využít.

V letošním září začala hybridní vysílání v Regionální síti 12 testovat i televize Prima.

-mav-, -čtk-