Kampaň HateFreeCulture vyvrací hoaxy

čtvrtek, 27. listopadu 2014, 11:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Agentura pro sociální začleňování spouští mediální kampaň s názvem HateFree Culture. Zaměřuje se v ní na problematiku násilí z nenávisti, mnohdy pramenící ze smyšlenek a zkreslených zpráv šířících se na internetu, tzv. hoaxů.

„Prostřednictvím iniciativy HateFree Culture chceme veřejnosti, a obzvláště mladým lidem, přinášet ověřené a důvěryhodné informace ve formátu, který pro ně bude atraktivní a srozumitelný,“ popisuje ředitel Agentury pro sociální začleňování Martin Šimáček.

Součástí kampaně je facebooková stránka HateFree Culture a webová stránka Hatefree.cz, jež kromě řady informací obsahuje tzv. „Hejtomat“, on-line nástroj pro vyvracení nejčastějších hoaxů, mýtů a nenávistných stereotypů. Na internetové aktivity navážou další umělecké aktivity a akce ve veřejném prostoru v řadě míst po celé republice.

Iniciativu zároveň podporují spoty v televizích a rádiu se sloganem „Nenávist ti nesluší!”. „Cílem spotů je upoutat pozornost a poukázat na nejbanálnější důvod, proč se nepoddávat nenávisti. Jednoduše nám nesluší. To si v našem fotoateliéru vyzkoušelo také více než 80 známých i méně známých osobností z řad hudebníků, herců či sportovců,” popisuje koordinátor iniciativy Lukáš Houdek.

Kampaň doplňují vzdělávací aktivity na školách, školení policistů a podpora zástupců měst a obcí v tom, jak srozumitelně komunikovat postupy při řešení sociálních problémů, v Ústeckém a Moravskoslezském kraji.

-kch-