Online magazín Soffa připravuje tištěnou verzi

úterý, 18. listopadu 2014, 11:02 Aktuality, Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Elektronický magazín o designu a životním stylu Soffa připravuje vydání tištěného čísla. Limitovaná edice Soffa – Best of 2014 vyjde na přelomu ledna a února 2015 k prvnímu výročí založení časopisu.

K financování tištěné verze využívá Soffa internetovou crowdfundingovou platformu Kickstarter. Zde mohou lidé na vydání magazínu během následujícího měsíce přispívat částkami od 4 do 3 800 liber. Tištěné vydání si lze předobjednat za 25 liber, přispět je ale možné i koupí online verze výročního čísla, plakátu, klasické inzerce nebo třeba večeře s autorkami Soffa.

Papírová Soffa bude obsahovat výběr toho nejlepšího z dosavadních šesti elektronických čísel doplněný o nový obsah připravený exkluzivně pro výroční vydání. Magazín vyjde v nákladu 1 000 kusů, bude mít přibližně 140 stran a vytištěn bude na vysoce kvalitním papíru.

„Od prvního vydání Soffa magazínu v prosinci 2013 se nás čtenáři ptají, kdy začneme vycházet i v papírové verzi. První tištěné číslo zatím vydáváme jen k našemu ročnímu výročí, v budoucnu bychom ale chtěly papírový magazín vydávat pravidelně. Každopádně ale budeme pokračovat i ve vydávání online verze Soffa,“ říká šéfredaktorka magazínu Soffa Adéla Kudrnová.

Magazín Soffa založily v loňském roce dvě bývalé autorky z časopisů Elle Décoration a Marianne Bydlení, redaktorka Adéla Kudrnová a designérka Lenka Hlaváčová. Zaměřují se na mladé náročné čtenáře ze střední a východní Evropy. Soffa vychází jako bezplatný dvouměsíčník v české a anglické verzi.

-kch-