Savov pro Radiožurnál: Před nikým neutíkám

úterý, 11. listopadu 2014, 07:28 Aktuality, Rádio, Tisk MediaGuru

František Savov, majitel vydavatelství Mladá fronta, poskytl rozhovor reportéru Janku Kroupovi do pořadu Dvacet minut Radiožurnálu. Savov v něm odmítl své stíhání i vydání do České republiky. „Nemám pocit, že bych měl být vydán do České republiky, věřím v základní spravedlnost a britských soudům, kam moji britští právníci podali spoustu podnětů a stížností proti mému stíhání v České republice,“ vysvětlil Savov a dodal, že před nikým neutíká ani se neskrývá: „Jen bojuji prostředky, které mi umožňuje občanství Evropské unie.“

Podnikatel Savov rovněž uvedl, že britský soud, který se má konat v nejbližší době, nebude rozhodovat o jeho vydání do České republiky. "Týká se (soud) procesního postupu ve stížnosti, kterou jsem podal na Českou republiku," řekl. Zmíněný soud podle Savova jeho vydáním určitě neskončí.

Podle Savovova názoru se jej snaží konkurenční česká média programově poškozovat kdykoliv je to možné. Za svým stíháním vidí záměr někoho, kdo v sobě kombinuje faktory podnikatele, politika a policisty. „On má určitě vliv na probíhající řízení vůči mé osobě,“ řekl Savov. Koho tím mínil, blíže nespecifikoval.

Celý rozhovor si můžete poslechnout zde.

-kch-