Seriál ČT Kmeny podpoří web i premiérové party

čtvrtek, 13. listopadu 2014, 10:39 Aktuality, TV MediaGuru

Dokumentární cyklus Kmeny, který bude Česká televize vysílat od března 2015, podporuje již nyní projekt Kmeny TV. Na webu kmeny.tv se mohou zájemci dočíst informace nejen o tvůrcích seriálu a samotném natáčení, ale získat kontext i o jednotlivých subkulturách.

Seriál Kmeny koncepčně vychází ze stejnojmenné knižní předlohy z roku 2011, která vznikla pod vedením Vladimira 518. V 16 dílech mapuje deset českých režisérů vybrané městské subkultury, například motorkáře, graffiti, hipstery, neohippies, hooligans, hackery aj. Z režisérů se na seriálu podílel Pavel Abrahám, Bohdan Bláhovec, Daniela Gébová, Petr Hátle, Jan Látal, JQr, Jan Strejcovský, Štěpán FOK Vodrážka, Jiří Volek a Jan Zajíček. Dramaturgem Kmenů je Ivo Bystřičan, kreativním producentem Petr Kubica.

Uvedení seriálu v televizi bude předcházet série osmi premiérových večírků po celé České republice. Na každém z večírků budou vždy představeny dva díly z připravovaného cyklu.

Projekt Kmeny TV vzniká v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister.

-kch-