Ve středu budou oceněny nejefektivnější kampaně

úterý, 04. listopadu 2014, 15:28 Aktuality, Reklama MediaGuru

Ve středu 5. listopadu budou na slavnostním galavečeru v 19:30 v pražském kině Lucerna rozdány ceny Effie, oceňující nejefektivnější kampaně uplynulého roku. O výsledcích rozhoduje porota odborníků na základě měřitelných a doložitelných výsledků kampaní.

Do letošního 18. ročníku soutěže přihlásily reklamní agentury 68 kampaní, které běžely v období od ledna 2013 do června 2014. Třináctičlenná porota do finále poslala celkem 30 kampaní. Kampaně soutěží v sedmi kategoriích – nejvíce z nich v kategorii Ostatní služby, následují Nápoje, Finanční služby, Malý rozpočet, Sociální, ekologický a kulturní marketing, Spotřební zboží a Potraviny.

Slavnostní galavečer se jako každý rok ponese v duchu nového tématu, které je dosud překvapením. Hosté se však například dozvědí, jaká byla v historii cesta reklamy. Režie slavnostního předávání se v letošním roce poprvé ujal Ben Tuček. Moderátory zůstává loňská herecké dvojice Tomáše Měcháčka a Tomáše „Tominy“ Jeřábka, známé z reklamy na Air Bank.

Moderátoři galavečera Effie - Tomáš Měcháček a Tomáš Jeřábek
Moderátoři galavečera Effie - Tomáš Jeřábek a Tomáš Měcháček

Soutěž Effie se koná ve 40 zemích a v Evropě má i své kontinentální finále EuroEffie pořádané každoročně v Bruselu. Pořadatelem české Effie je Asociace komunikačních agentur (AKA).

-kch-