Výkonnou ředitelkou Y&R se stala Tereza Svěráková

pátek, 28. listopadu 2014, 13:21 Aktuality, Reklama, Lidé MediaGuru

Na pozici výkonné ředitelky agentury Young & Rubicam nastupuje Tereza Svěráková. Do Y&R přichází z pozice vedoucí kreativního týmu agentury Leagas Delaney, kde pracovala posledních osm let. V pražské pobočce Leagas Deleaney byla od jejího zrodu a měla na starosti především kampaně pro Škoda Auto.

Tereza Svěráková
Tereza Svěráková

Tereza Svěráková začínala v reklamě před 20 lety v agentuře McCann Erickson. Zkušenosti má i z jiných mezinárodních agentur, mimo jiné i z DDB, kde působila jako kreativní ředitelka. Za dobu svého působení v oboru získala Tereza Svěráková čtyřicet šest Louskáčků a řadu cen z  mezinárodních festivalů (například Clio Awards, New York Festival, Eurobest, ADC Europe, AD&D, Golden Drum nebo PIAF). V loňském roce obdržela od českého Art Directors Clubu Zlatý ohníček, ocenění pro jednotlivce za dlouhodobý přínos pro českou reklamu.

„Tereza nejenže předvedla vynikající práci pro největšího tuzemského klienta, ale také ji považuji za ohromnou hnací sílu celého reklamního průmyslu v České republice. Věřím, že naši agenturu pomůže dovést do nových výšin,“ říká Jaime Mandelbaum, kreativní ředitel Young&Rubicam pro střední a východní Evropu.

-kch-