Albatros Media koupila nakladatelství Fragment

úterý, 16. prosince 2014, 09:45 Aktuality, Marketing, Tisk MediaGuru

Společnost Albatros Media koupila 100% podíl v nakladatelství Fragment, které je jedním z klíčových knižních nakladatelských domů v České i Slovenské republice. Zrealizovala tak již sedmou významnou akvizici za poslední čtyři roky a posílila svou pozici největší české nakladatelské skupiny. Oba původní vlastníci nakladatelství Fragment, Jan Eisler a Pavel Nýč, budou s Albatros Media nadále spolupracovat.

Předmětem akvizice byla jak česká společnost Nakladatelství Fragment, tak slovenské Vydavateľstvo Fragment. Hlavním záměrem akvizice bylo posílit vedoucí pozici Albatros Media v oblasti dětské a young-adult literatury, v níž nyní vzroste její podíl na cca48% . „Toto spojení zvýší společnosti Albatros Media konsolidovaný roční obrat na cca 600 mil. Kč,“ uvedla společnost Albatros Media.

Nakladatelství Fragment se zaměřuje na původní i převzaté tituly zejména z oblasti populárně naučné literatury, beletrie pro děti a mládež a leporel pro nejmenší. Dále vydává doplňkové učebnice, slovníky a turistické průvodce. Nemalá část produkce je věnována i populárně naučné literatuře a beletrii pro dospělé čtenáře.

-mav-