Bloomberg Businessweek zahájí v Česku 11. prosince

úterý, 02. prosince 2014, 11:42 Aktuality, Tisk MediaGuru

Časopis Bloomberg Businessweek Česko začne vycházet ve čtvrtek 11. prosince. Speciální vydání bude obsahovat přehled nejdůležitějších událostí očekávaných v příštím roce a lifestylový magazín Bloomberg Pursuits. Samostatně bude čtrnáctideník vycházet od poloviny ledna. ČTK to řekla šéfredaktorka Kateřina Ševčíková Urbanová. 

Bloomberg Businessweek Česko vychází na základě licence, kterou získala tuzemská společnost Smart Connections. Zhruba 70 procent obsahu představují texty převzaté z originální verze, zbývající část vytváří místní redakce. Tematicky se zaměří například na energetiku, hospodaření podniků, inovace nebo technologie. "Naše nejbližší konkurence jsou týdeníky Ekonom a Euro. V určité oblasti budeme konkurovat časopisu Forbes, především v lifestylu díky našemu čtvrtletníku Pursuits," poznamenala šéfredaktorka titulu, který bude k dostání za 49 korun.

Do redakce Bloomberg Businessweek Česko postupně přišli zástupce šéfredaktorky Tomáš Pergler a redaktorky Kateřina Šantůrová, Markéta Dvořáková a Kateřina Koubová. O dalším rozšíření se podle šéfredaktorky neuvažuje. V obchodním oddělení časopisu působí Mona Janovská a Lucie Hirschlerová. 

Na tuzemský trh Businessweek vstoupí speciálním vydáním, které se pod názvem "Rok před námi: 2015" zaměří na nejdůležitější události příštího roku. Součástí je i druhý z titulů - lifestylový Bloomberg Pursuits. Zatímco americký Bloomberg Pursuits od příštího roku přechází na dvouměsíční periodicitu, tuzemská verze bude nadále čtvrtletní a o přeměně na dvouměsíčník se uvažuje až od roku 2016. Speciální vydání, které bude na pultech do poloviny ledna, bude stát 89 korun.

Časopis Bloomberg Businessweek Česko bude vycházet i na Slovensku. Vydavatelství rovněž počítá se spuštěním elektronické verze. "V první řadě by měla být přístupná všem předplatitelům klasického časopisu," doplnila Ševčíková Urbanová. 

-čtk-