E-commerce podporovaný CNC vstoupil do Vivantis

úterý, 02. prosince 2014, 10:23 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Společnost Vivantis, provozující internetové obchody (mj. Parfémy.cz, Krása.cz, Hodinky.cz aj.),. získala nového partnera v podobě E-commerce Holdingu. Ten spoluvlastní skupina Rockaway Jakuba Havrlanta a společnost Czech Media Invest (jediný akcionář Czech News Center, tj. bývalý Ringier), Daniela Křetínského a Patrika Tkáče. Společnost Vivantis nadále povede Martin Rozhoň, potvrdila firma.

Vivantis uvedla, že během své třináctileté historie stála několikrát před nabídkou odkoupení nebo vstupu nového partnera. Přijmout se jí ale rozhodla až nyní: „Na potenciálního partnera jsme měli vysoké nároky, chtěli jsme, aby přinesl nové možnosti růstu, synergie a podpořil náš plán vstupu na zahraniční trhy. Tuto kombinaci jsme našli až u E-commerce Holdingu," uvedl Martin Rozhoň, předseda představenstva Vivantisu.

E-commerce Holding, spoluvlastněný skupinou Rockaway Jakuba Havrlanta a společností Czech Media Invest Daniela Křetínského a Patrika Tkáče, vidí přínosy ve dvou rovinách: „Jednak je to pro nás skvělá příležitost jak rozšířit portfolio o e-shopy ze segmentu životního stylu. Současně jsem přesvědčený, že máme k dispozici tým a know-how, které Vivantisu rozhodně pomohou posílit pozici," řekl Jan Jírovec, CEO E-commerce Holding, který zastává i roli výkonného šéfa skupiny Rockaway, a současně se stává i novým členem představenstva společnosti Vivantis.

Společným cílem nových partnerů je vybudování pozice jedničky pro segment fashion/lifestyle a budování samostatné značky Vivantis. „Půjde nám hlavně o zvýšení efektivity u klíčových aktivit a expanzi na Slovensko a do dalších zemí," uvedl Martin Rozhoň.

Výše transakce není veřejná a obě strany se dohodly, že ji nebudou uvádět.

-mav-