ADC Awards upravuje strukturu poroty

středa, 14. ledna 2015, 10:43 Aktuality, Reklama MediaGuru

Letošní ročník ADC Awards (dříve Louskáček) mění strukturu poroty, jejíž nová podoba by měla docílit kvalitnějšího posuzování práce v jednotlivých kategoriích. Porota bude letos rozdělena na porotu kmenovou a tři odborné. Zasedat bude od 16. do 18. března. Vyhlášení cen proběhne 19. března v klubu La Loca v Praze.

Kmenová porota bude složena z předsedy, kterým je letos copywriter z amsterdamské Wieden  + Kennedy Evgeny Primachenko, dále ze dvou zástupců ADC, jednoho zástupce Creative Copywriters Club a tradičně i jednoho zástupce slovenského ADC. Představí se v ní Petr Vlasák z Comtechu, Antonín Parma z Nydrle a Tomáš Belko z Ogilvy Group.

Dále budou existovat tři odborné poroty – jedna pro „klasické“ reklamní formáty, jedna pro digitál a jedna pro design. Každá z porot bude zasedat jeden den a společně s kmenovou jury budou posuzovat jednotlivé kategorie podle zaměření.

V porotě pro „klasické“ reklamní poroty zasedne Atila Martins, art director z Y&R, textařka Kateřina Huňová, David Suda, kreativní ředitel z WMC Grey, a producent Jan Kallista. 

Digitální práce posoudí Vladimír Rejlek, předseda Asociace digitálních agentur, z Wundermanu, Robert Haas ze Symbia, Tomáš Nádr z Havas Worldwide a Pavel Flégl, zakladatel agentury Bistro (dříve Prague Bistro).

V designové porotě budou rozhodovat Nicole Lypinská, art director Nydrle Semelak, Alan Záruba, creative director TV Nova, designéři Jan Čapek a Tomáš Brousil.

„Jsme si jisti, že změny v soutěži jsou důkazem toho, že naše soutěž je stále tou nejrelevantnější v naší zemi. A přesvědčí i agentury, které se z jakéhokoli důvodu v loňském roce nezúčastnily. Zároveň věříme, že se nám podaří oslovit i nové účastníky z menších nezávislých agentur, studií i freelancerů. ADC Creative Awards totiž už dávno nejsou jen soutěží několika velkých agentur, ale především svátkem všech českých kreativců – a ti už zdaleka nesídlí jen v reklamních agenturách,“ říká předseda ADC Radouane Hadj Moussa.

Druhým ročníkem také pokračuje kategorie Young Creatives pro všechny kreativce do osmadvaceti let. Tentokrát bude soutěžní zadání vytvořit inzerát nebo video propagující službu Deezer. Kategorie probíhá ve spolupráci se společností T-Mobile a vítěz si odnese kromě Louskáčka také finanční odměnu ve výši tisíc euro.

Trofej Louskáčka letos pochází ze studia Mutanta.

-kch-