Amazon shání kampaní lidi do české pobočky

úterý, 13. ledna 2015, 12:57 Aktuality, Reklama MediaGuru

Minulý týden oznámila společnost Amazon záměr otevřít novou korporátní kancelář v Praze. Kancelář o celkové rozloze přes 5 800 m2 se nachází ve dvou podlažích v budově Blox na Evropské u stanice metra Dejvická. Půjde o první kancelář Amazonu v České republice a otevřena bude ve druhém čtvrtletí letošního roku. Sídlit v ní budou čtyři oddělení, mezi nimi IT, logistika a HR. Pražská kancelář bude také sídlem zaměstnanců podporujících fungování distribučních center Amazonu v České republice a Polsku.

Společnost rovněž zveřejnila informace o plánovaném náboru několika stovek nových zaměstnanců na řídící i podpůrné pozice. Náplní práce nových zaměstnanců na pozicích pro řízení provozu, IT a HR budou nejen služby pro pražskou korporátní kancelář, ale také pro budované distribuční centrum v Dobrovízi.

Od poloviny prosince Amazon láká zaměstnance také náborovou kampaní, která bude až do konce března k vidění v outdooru a na internetu. Informace o práci u Amazonu, včetně popisů jednotlivých pozic, najdou zájemci na firemním webu.

Vizuál náborové kampaně Amazonu
Vizuál náborové kampaně Amazonu

„Kampaň v tuto chvíli probíhá po celé Praze, ale i mimo ni, a to ve městech, kde bydlí potenciální budoucí kolegové. S reklamou na zaměstnání u Amazonu se tak mohou setkat například obyvatelé Kladna,“ popisuje Karel Taschner, PR manažer Amazonu pro Českou republiku. 

Amazon také pokračuje s výstavbou distribučního centra v Dobrovízi o celkové rozloze 95 000 m2. Nové distribuční centrum nabídne po uvedení do plného provozu stálou práci 2 000 zaměstnanců. Půjde již o druhou budovu společnosti Amazon v Dobrovízi – v roce 2013 zde otevřela centrum vráceného zboží.

-kch-