Snapchat se otevírá médiím službou Discover

středa, 28. ledna 2015, 07:35 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Aplikace Snapchat začátkem týdne představila novou službu Discover, kterou se otevírá médiím. Díky ní mají nyní média možnost publikovat svůj obsah a doručit jej uživatelům aplikace.

Snapchat, jež svým uživatelům umožňuje vzájemně si posílat zprávy, které po nějaké době zmizí, se s novinkou, kterou vystavěl ve spolupráci s médii jako Comedy Central, Vice, Spotify, ESPN nebo BuzzFeed, jasně vymezuje vůči sociálním médiím. „Sociální média nám radí, co číst na základě toho, co je nejaktuálnější nebo nejpopulárnější. My se na to díváme jinak. K určení toho, co je důležité, spoléháme na vydavatele a umělce, ne na počet kliků a sdílení,“ píše Snapchat v úterním příspěvku na svém webu.

Discover je založen na již existujících Stories, které byly představeny v říjnu 2013. Každé vydání bude k dispozici jen po dobu 24 hodin, protože jak vysvětluje Snapchat, „dnešní zprávy jsou zítra historií“.

Inovací se Snapchat, jehož hodnota byla na sklonku loňského roku odhadována na 10 miliard USD, přibližuje konkurentům typu WhatsApp, QQ nebo Tango, které se staly populární platformou ke sdílení mediálních výstupů.

-kch-