Vodafone se přestěhoval na novou adresu

úterý, 06. ledna 2015, 08:08 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Vodafone opustil své dosavadní sídlo ve Vinohradské ulici a přemístil se do nové centrály v prostorách budovy City West, jež se nachází v pražských Stodůlkách u stanice metra. Stavba je vysoce úsporná a šetrná k životnímu prostředí a vlastní certifikát Leed.

„Právě ekologický provoz budovy s nízkou energetickou náročností a blízkost metra byly rozhodujícími kritérii pro výběr nového sídla,“ říká Michal Reynaud, ředitel oddělení správy majetku Vodafonu a dodává: „Díky programu Flexi Office, kdy mohou naši zaměstnanci pracovat téměř odkudkoli, nejsou vázáni na své pevné pracovní místo, stěhování a následná adaptace v novém prostředí pro ně tak nebude náročná.“

Certifikace LEED v praxi znamená výrazné snížení energetické náročnosti budovy. Ve srovnání s podobně velkými budovami spotřebuje budova City West zhruba třetinu energie. Vodafone rovněž hodlá maximalizovat využití recyklovaných materiálů a místních zdrojů. Do nové budovy se stěhuje také z důvodu rostoucích nároků na ekologické parametry sídla.

-kch-