Zahájil další ročník soutěže Časopis roku

pátek, 30. ledna 2015, 07:43 Aktuality, Tisk MediaGuru

Unie vydavatelů zahájila jedenáctý ročník soutěže Časopis roku. Vydavatelé mohou své tituly nominovat do pátku 20. února 2015 do 14.00 hodin. V letošním roce se mohou jednotlivé časopisy utkat o ocenění v celkem osmi kategoriích.

Vyhlášení výsledků soutěže je plánováno na 16. dubna 2015 ve večerních hodinách v klubu SaSaZu.  Hlavním partnerem soutěže v letošním roce je PNS, mediálními partnery jsou TV Prima a MediaGuru.cz.

Sekce časopisů Unie vydavatelů pořádá Časopis roku proto, aby prostřednictvím této akce posílila postavení mediatypu na mediálním trhu.

Letos dochází k několika změnám v jednotlivých kategoriích. Kategorie I. až V., tedy časopisy dle prodaného nákladu a kategorie VI. Hvězda roku zůstaly beze změn. Kategorie VII. Launch nebo relaunch roku byla transformována na Objev roku a nyní je určena všem novým titulům, které začaly vycházet mezi 1. 1. – 31. 12. 2014 a v době podání přihlášky stále vycházejí. Pro tento ročník nebyla zřízena kategorie B2B časopis a kategorie Digitální počin roku. Obálka roku bude hodnocena stejně, jako v minulých letech. I nadále bude v této soutěži hrát hlavní roli transparentnost a nezávislé hodnocení poroty, složené z těch nejlepších odborníků v oblasti médií.

Další informace najdete zde.

Casopis roku_2014

-mav-