ČT :D se dostal do finále PromaxBDA Europe

úterý, 24. února 2015, 12:48 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize se dostala se svým dětským kanálem ČT :D do finále evropské profesní soutěže v oblasti kreativity v médiích PromaxBDA. Mezi finalisty figuruje v kategorii Channel/Station/Platform Website s prázdninovou hrou Zachraňte duhu.  

Soutěž, založená na fiktivním příběhu o zlém Černobílovi, začala loni v létě, kdy se z vysílání Déčka začaly ztrácet barvy. Multimediální projekt tehdy oslovil více než čtyřicet tisíc diváků dětské stanice ČT :D. Ti, aby zachránili duhu, začali sbírat barevné symboly, které na zajímavých místech, historických či kulturních památkách i jen tak v přírodě ukryli členové skautských oddílů. Soutěž vyvrcholila na konci prázdnin, kdy se dětem duhu podařilo zachránit a mohly tak oslavit i první narozeniny Déčka.

„Projekt Zachraňte duhu se narodil z myšlenky poslat děti o prázdninách ven, do přírody, na všechna možná místa v ČR. Přáli jsme si, aby se nadchly, aby dokázaly nadchnout i rodiče nebo prarodiče, aby se odtrhly od televize a počítačů a  zažily trochu dobrodružství v reálném světě,“ prozrazuje vedoucí redaktorka dětského webu ČT :D Štěpánka Sunková. 

Déčko bodovalo na Promaxu i v loňském roce. Z evropských cen udělovaných v Londýně si odvezlo stříbro v kategorii Nejlepší on-air identová kampaň a ze světové soutěže přivezla zlato z kategorie On-air llustration za krátké klipy ukončující večer vysílání dětského programu.

-kch-