Empresa se ohradila proti článku v MF Dnes

úterý, 03. února 2015, 16:22 Aktuality, Tisk MediaGuru

Vydavatelství Empresa Media a redakce časopisu Týden se ohradila proti článku „Policejní akademie bouří: Sledují nás kvůli byznysu“, který vyšel v úterním vydání MF Dnes, konkrétně proti prohlášení rektora Policejní akademieČR Josefa Salače, že ho zaměstnanci Empresa Media sledují v rámci politicko-byznysového boje. „Rektor Policejní akademie Josef Salač je dlouhodobě v hledáčku investigativních novinářů z časopisu Týden, a to kvůli podezřelým aktivitám, o nichž bude časopis informovat ve svém pondělním vydání,“ uvedla Empresa.

Redakce Týdne podle oznámení Empresy považuje za závažné, že deník MF Dnes, který vlastní ministr financí Andrej Babiš, dává bez kritického odstupu prostor rektorovi Josefu Salačovi, aby zpochybňoval běžné novinářské metody, jako je zjišťování informací s využitím zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, a běžná investigativní fotodokumentace.

„Velmi znepokojivá je informace, že rektor Salač předal informace o zaměstnancích vydavatelství Empresa Media a novinářů Týdne Bezpečnostní informační službě a ÚOOZ. Redakce tuto skutečnost vnímá jako zásadní porušení principů novinářské svobody. Sledování žurnalistů za peníze daňových poplatníků považuje za neakceptovatelné,“ uvedla Empresa ve stanovisku podepsaném generálním ředitelem Danielem Köpplem.