Festival Cannes Lions spouští vlastní kampaň

úterý, 24. února 2015, 16:50 Aktuality, Reklama MediaGuru

Největší světový reklamní festival Cannes Lions, který letos proběhne od 21. do 27. června, spouští vlastní komunikační kampaň. Jejím cílem je motivovat ředitele firem k investování do kreativy svých lidí. Kampaň s názvem „Investovat do kreativity – levnější než odstupné“ připravila agentura McCann London.

„Naším cílem samozřejmě vždycky bylo a bude podporovat kreativitu a posouvat lidi ke stále lepším výsledkům. Chtěli jsme ale ukázat, že je mnohem jednodušší talenty rozvíjet a tvořit, než se je snažit neustále hledat,“ říká Senta Slingerland, ředitelka pro strategii značky festivalu Cannes Lions. Celý koncept kampaně s nadsázkou připomíná, že levnější než vyhazovat zaměstnance a neustále hledat nové je investovat do jejich kreativního rozvoje.

Exekuce ukazuje v pěti spotech a printech typizované postavy z reklamního odvětví, které potřebují silný podnět k tomu, aby mohli opět přinášet hodnotu svým zaměstnavatelům. Jedná se například o zcela neproduktivní kreativce, negativního produkčního nebo marketingového ředitele, který odmítá veškeré inovace.

Kampaň se na klíčových trzích objeví v celostátních denících, oborových tištěných magazínech a digitálních kanálech.

CANNESLIONS_BRIDGET_A4_MA2_SEV

CANNESLIONS_NISHA_A4_MA2_sev

Součástí kampaně je také soutěž o vstupy na festival. Zájemci o výhru musí natočit krátké osobní video, ve kterém řeknou, proč by se na festival měli podívat právě oni. Cílem ale není ukázat, jak jsou v práci dobří, ale naopak, jak špatně svou práci dnes dělají.

-kch-