Lancôme si připomíná 80 let surrealistickým filmem

středa, 25. února 2015, 17:23 Aktuality, Marketing MediaGuru

Kosmetická značka Lancôme, která spadá do portfolia společnosti L’Oréal, slaví letos své 80. výročí. U této příležitosti zveřejnila 20. února brandovaný film, který má představovat vizi značky.

Film provázejí parafráze známého citátu malíře Reného Magritta „Ceci n’est pas une pipe“ (Toto není dýmka), kterými značka odkazuje k surrealismu. V surrealistickém duchu se nese i celý film, natočený v režii Thomase Tymana, který využívá koláže, prostřihy a nepředvídatelné kombinace – vše za účelem vytvořit snový „Dům s růží“ – Maison Lancôme. Vytvořené kombinace neberou ohled na rozsah, časový sled či tón, vedle sebe jsou postaveny obrazy z minulosti i současnosti, ambasadorky stojí po boku zakladatele Lancôme Armanda Petitjeana.

Video vyjadřuje paradox a inovaci, která je dosažená používáním tradičních animačních technik k vyvinutí průlomového stylu. Vše se odehrává v reálném papírovém divadle a každý prvek se odvíjí od předchozího. Jen příprava 50 předmětů, které vytvářejí různé scény, zabrala 200 hodin práce. Scéna je postavena na 800 m², animována a natáčena v reálném čase po dobu více než 30 hodin.

Zveřejněním videa značka oficiálně zahájila rok plný oslav. Během něho chce své zákaznice přesvědčit, že „život s Lancôme je opravdu krásný“.

-kch-