P&G se zaměří v komunikaci více na digitál

úterý, 24. února 2015, 07:25 Aktuality, Marketing MediaGuru

Společnost Procter & Gamble plní svůj závazek, který dala v srpnu loňského roku, a začala čistit své portfolio. Postupně se chce zbavit více než poloviny svých značek a zaměřit se jen na ty nejsilnější. Již nyní se „zbavila“ 35 značek, v listopadu prodala svou značku Duracell společnosti Berkshire Hathaway, ještě předtím z porfolia zmizely i značky krmiv Eukanuba a Natura, které odkoupila firma Mars.

Jak uvedl finanční ředitel Jon Moeller P&G, většina portfolia by měla být pročištěna do léta letošního roku. Na prodejích se odstranění značek projeví 14% poklesem.

Výdaje na reklamu se budou více soustředit do digitálu, zejména do SEO, sociálních médií, videoformátů a mobilní reklamy. Za úspěšný příklad příklonu k digitálu označil Jon Moeller reklamu značky Always, která byla představena u příležitosti finále amerického fotbalu Super Bowl. Po uveřejnění reklamy „Like a Girl“ stouply na americkém trhu prodeje produktů značky o 6 %.

„Musíme pochopit rozdílné potřeby a přání našich spotřebitelů. A zachytit to v našem příslibu značky,“ přibližuje CEO P&G Alan Lafley.

-kch-