Time Warner má nižší zisk, překonal však odhady

středa, 11. února 2015, 15:46 Aktuality, TV MediaGuru

Zisk americké mediální společnosti Time Warner ve čtvrtém čtvrtletí 2014 klesl, byl však vyšší, než čekali analytici. Přispěly k tomu zejména vyšší výnosy z poplatků pro předplatitele televizních kanálů, které nabízejí divize Turner Broadcasting a Home Box Office (HBO). Time Warner ovládá téměř polovinu společnosti Central European Media Enterprises (CME), která v tuzemsku vlastní televizi Nova a další stanice.

Čistý zisk Time Warner ve čtvrtém čtvrtletí klesl o 27 procent na 718 milionů dolarů (17,6 miliardy Kč). Bez zahrnutí jednorázových položek společnost vydělala 98 centů na akcii. Analytici v anketě agentury Reuters v průměru předpokládali zisk 93 centů.

Tržby divize Turner Broadcasting, která provozuje kanály jako je CNN, TNT nebo Cartoon Network, se za tři měsíce do konce prosince zvýšily o 2,3 procenta. V případě kabelové televize HBO se tržby zvýšily o více než šest procent. Filmovému studiu Warner Bros, které je také součástí Time Warner, ale tržby klesly, což se podepsalo na celkovém výsledku skupiny. Její tržby se snížily o jedno procento na 7,53 miliardy dolarů. Nedosáhly tudíž na odhady analytiků, kteří čekali tržby 7,55 miliardy USD.

Studio Warner Bros se na celkových tržbách skupiny podílí zhruba z poloviny. Za jeho horším čtvrtletním výsledkem stojí především to, že filmy, jako je Na hraně zítřka nebo Tammy, vydané ve formátech pro domácí kina, neměly takový úspěch jako snímky, které se v této podobě objevily předloni.

Time Warner loni odmítl nabídku na převzetí, kterou mu předložila společnost Twenty-First Century Fox mediálního magnáta Ruperta Murdocha. Time Warner se v současnosti snaží zlepšit ziskovost a růst, což zahrnuje snižování pracovní síly a nákladů.

-čtk-