TV Mňam zahájí 15. února v Regionální síti 8

úterý, 10. února 2015, 10:38 Aktuality, TV MediaGuru

Kulinářský kanál Mňam TV se od 15. února zařadí do nabídky Regionální sítě 8 (RS8) Českých Radiokomunikací, kde bude vysílat společně s  Noe TV, Sport 5, Slovak  Sport 2 a Óčkem Expres.

Mňam TV z distribuce Axocom připravuje celodenní program, který se v průběhu dne zaměří mimo jiné na tipy na přípravu snídaní, obědů a večeří, ale také na téma životního stylu. Regionální síť pokrývá 54 % obyvatel České republiky, které obsluhuje pomocí 14 vysílačů po celé zemi.

“Vaření a zdravý životní se staly fenoménem doby, který zasáhl nejen velká města, ale celou republiku. Jsme proto rádi, že díky volně dostupnému pozemnímu vysílání bude Mňam TV snadno a dobře dostupná co nejširšímu publiku právě v regionech,“ uvedla Erika Luzsicza, ředitelka společnosti Axocom, která Mňam TV distribuuje.

„Zájem o vysílací pozice je velký, což potvrzuje vstup Mňam TV do RS 8, čímž byla obsazena pátá pozice z celkových osmi možných. V rámci všech celostátních multiplexů je kapacita 100% zaplněna, vysílatelům, kteří chtějí využít pozemní vysílání, můžeme tedy nabídnout prostor pouze v Regionální síti 8. Neustále proto usilujeme o možnost vysílání v novém standardu DVB-T2, který nabídne další prostor televizním stanicím a divákům větší výběr programů,“ říká generální ředitel ČRa Martin Gebauer.

-mav-