Tváří rebrandingu ING pojišťovny je Ewan McGregor

čtvrtek, 19. února 2015, 11:48 Aktuality, Reklama MediaGuru

V pondělí 23. března dojde k přejmenování ING Životní pojišťovny a ING Penzijní společnosti na NN. Již od 21. února bude na chystanou změnu upozorňovat kampaň, jejíž tváří se stal skotský herec Ewan McGregor, známý z filmů Moulin Rouge, Trainspotting nebo Mortdecai.

Změna názvu uvedených společností je důsledkem procesu postupného oddělování pojišťovací části ING od ING Group, jehož první etapa byla završena v loňském roce vstupem NN na amsterdamskou burzu Euronext. Pro ING Bank se nic nemění, ta bude i nadále působit pod svou stávající značkou. Nový název pojišťovací části odkazuje k původnímu označení Nationale-Nederlanden, pod kterým společnost v historii působila a dodnes v některých zemích působí.

Změna loga společnosti ING pojišťovna na NN
Změna loga ING Životní pojišťovny a ING Penzijní společnosti na NN

Kampaň poběží v televizi a na internetu. Klienti jsou o změně již od konce ledna informováni prostřednictvím direct mailingu. Od 23. března na kampaň s Ewanem McGregorem naváže hlavní kampaň lokální provenience, která se zaměří na komunikaci změny značky ING Životní pojišťovny a ING Penzijní společnosti na NN. Kreativu lokální kampaně zajišťuje agentura Saatchi&Saatchi. 

-kch-