Louskáček ocení 19. března vítěze novou trofejí

pondělí, 09. března 2015, 00:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

Vítězové letošního ročníku kreativní soutěže ADC Creative Awards budou vyhlášeni ve čtvrtek 19. března v pražském klubu La Loca. Ocenění si odnesou zbrusu novou trofej ve tvaru busy brýlatého kreativce z loga ADC, která pochází z dílny designéra Daniela Gonzáleze. K výrobě trofeje bylo využito původní řemeslné zpracování šedé litany ve slévárně Stará Huť.

Nová trofej Louskáček soutěže ADC Creative Awards od Davida Gonzáleze
Nová trofej Louskáček soutěže ADC Creative Awards od Davida Gonzáleze

Novou cenu se sklíčky brýlí v příslušné barvě – zlatá, stříbrná, bronzová - získají nejlepší oceněné práce 11 kategorií (Print, Outdoor, TV/Film, Rádio, Direct Marketing, Digital, Media, Design, Craft, Innovation, Campaign), o nichž rozhodne odborná porota na svém zasedání ve dnech 16. až 18. března. V pondělí zasednou poroty pro Design a On-line kategorie, v úterý a ve středu pro Advertising. Shortlisty budou vždy zveřejněny příslušný večer zasedání poroty na stránkách ADC. Porotci budou letos vybírat z 246 prací od 48 různých subjektů – agentur a zadavatelů.

Ocenění získá i vítěz kategorie Young Creative, která je určena pro mladé kreativce a studenty tvůrčích škol. Do letošního ročníku na téma „S Deezerem od T-Mobile jsem hudební milionář“ se přihlásilo rekordních 77 prací.

Vůbec poprvé bude na letošním ročníku ADC Creative Awards vyhlášen i vítěz ankety Zlatá Koule, kterou od roku 2011 pořádá sdružení Digitální agentury, sekce při AKA. „Hlavní myšlenkou tohoto ocenění je vyzdvihnout klienty, kteří mají při volbě marketingových řešení odvahu pouštět se nevyšlapanou a mnohdy riskantní cestou a kteří dají na doporučení své agentury, která umí taková řešení nabídnout a zrealizovat,” říká Oldřich Dostál, předseda sdružení Digitální agentury, sekce při AKA. Kritéria hodnocení „odvahy klienta“ jsou různá - od kreativního zpracování, přes důraz na komunikaci se zákazníky, otevřenost komunikace či použití nových komunikačních kanálů. Vítězná kampaň je ta, která získá největší počet hlasů v tajném hlasování členů sekce Digitální agentury. Na shortlist se tentokrát dostalo pět kampaní.

Večerem bude provázet Martin Přikryl, kreativní ředitel agentury Jandl. Vstupenky na slavnostní vyhlášení jsou již k dispozici, vzhledem ke kapacitě klubu v omezeném počtu.

-kch-