Newton Media připravuje mediální konferenci

pondělí, 16. března 2015, 07:50 Aktuality, Tisk MediaGuru

Společnost Newton Media v letošním roce oslaví 20 let své existence, a proto v průběhu roku plánuje uspořádat několik událostí. První takovou akcí je summit Newton Daily – Out of Print, který se uskuteční 2. dubna v Centru současného umění DOX. Ústředním tématem summitu a leitmotivem chystaných panelů je transformace mediální scény v posledním desetiletí.

V panelu Let's talk Money and Power budou šéfredaktoři a manažeři českých a slovenských médií (Michal Hanák, Michal Půr, Sabina Slonková, Matúš Kostolný) hovořit o tom, kdo a co hýbe českou mediální scénou. Na otázku, jakou roli a podobu mají média v digitální éře, budou hledat odpovědi diskutující v panelu The Age of Disruption, kde promluví několik významných zahraničních hostů. Například Mark Little – bývalý novinář irské televize – dnes jeden z předních světových vizionářů, který opustil velká média, aby založil start-up Storyful. V panelu má vystoupil i český médiolog Jaromír Volek.

V panelu vystoupí také Ivan Hernandez, jeden z předních digitálních stratégů polské mediální scény, spoluzakladatel The Digital Loop, který spolupracoval například s MTV Networks.

V debatě nazvané PR on Crossroads budou o budoucnosti Public Relations hovořit Václav Pavelka s PR osobností roku 2014, kavárníkem Ondřejem Kobzou.

-mav-