NN odstartovala svou první lokální kampaň

čtvrtek, 26. března 2015, 04:29 Reklama MediaGuru

Po rebrandingu odstartovala NN pod svou novou značkou první českou kampaň.

V pondělí 23. března došlo k tomu, na co již od února upozorňoval v televizní reklamě skotský herec Ewan McGregor, tedy k rebrandingu ING Životní pojišťovny a ING Penzijní společnosti na NN. Ve stejný den spustila nová značka, jež odkazuje k původnímu označení Nationale-Nederlanden, svou první lokální kampaň z dílny agentury Saatchi & Saatchi.

Česká kampaň, jež běží v kompletním mediamixu, si klade za cíl jednak upozornit na změnu značky, jednak ji představit jako specialistu na životní pojištění a soukromé spoření na penzi a společně s tím i hodnoty, na kterých je postavena – stabilitu, sílu a spolehlivost.

Klíčovým motivem nového komunikačního konceptu je moment překvapení. „První část spotu vykresluje životní situace, které směřují k nepříjemné události, nehodě, či dokonce ohrožení života. V jisté chvíli ale nastane střih, kdy dojde k překvapivému a nečekanému pozitivnímu vyústění děje. Kampaň tím upozorňuje na roli pojišťovny jako jakéhosi ručitele happy-endů,“ popisuje Daniela Velová, tisková mluvčí NN.

Značku NN podtrhuje i voice over, v němž každé slovo začíná na „n“, na podobném principu staví i komunikace v ostatních mediatypech.

NN

-kch-