Profimedia zajistí PP v hollywoodské produkci

úterý, 24. března 2015, 16:51 Reklama MediaGuru

Zadavatelé reklamy v Česku se mohou se svými výrobky dostat i do hollywoodské produkce.

Profimedia získala exkluzivní práva pro vyjednávání product placementu (PP) v hollywoodských velkofilmech a seriálech. Vstupuje tím na trh s nabídkou pro české firmy a firmy ze středoevropského regionu. Zadavatelé tak mohou propagovat své značky po boku světových celebrit ve filmech, jakými jsou například Expendables 4, Brilliant nebo Creed, a v seriálech Silicon Valley či House of Lies.

„Společnost Corbis, kterou vlastní Bill Gates a je exkluzivním partnerem Profimedia, nám dala práva zprostředkovat product placement a reklamu s hollywoodskými hvězdami pro český a slovenský trh. Zjednodušeně to lze popsat tak, že když se například výrobce piva rozhodne, že chce, aby jeho výrobek pil ve filmu James Bond, umí Profimedia nabídnout prostřednictvím Corbisu změnu scénáře hollywoodského velkofilmu tak, aby se tam product placement objevil. Stejně tak umíme propojit globální hvězdu s lokální značkou. Je to obrovská příležitost pro české luxusní brandy,“ uvedl generální ředitel Profimedia Pavel Macků.

S product placementem i reklamou s hollywoodskými hvězdami má Corbis už zkušenosti. Do jejich portfolia patří například product placement ve filmu Konzultant, kde si připíjí Brad Pitt pivem Heineken. Stejně tak lze propojit lokální české a slovenské značky se světovými hvězdami. „Pro Profimedia je tato exkluzivní spolupráce novým impulzem a přijde tak na trh s nabídkou, která se v teritoriu Česka a Slovenska ještě neobjevila,“ dodal Karel Vágner ze Scandal Media Group, která je akcionářem Profimedia.

Profimedia může současně zajistit přítomnost světových celebrit na vybraných eventech, večírcích či akcích firem.

Společnost Profimedia, kterou před časem koupila Scandal Media Group Karla Vágnera, oznámila před nedávnem akvizici editoriální části fotobanky Isifa. Dnes tak nabízí svým zákazníkům více jak 130 milionů snímků od 90% dodavatelů z celého světa. Působí v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, ve Slovinsku, Srbsku, či Bulharsku.

-mav-

Foto: Profimedia