Radiožurnál začal vysílat z nových studií

pondělí, 02. března 2015, 14:11 Aktuality, Rádio MediaGuru

Český rozhlas Radiožurnál zahájil v pondělí 2. března vysílání z nových studií. Všechna pracoviště vysílacího komplexu této stanice prošla v posledních měsících kompletní rekonstrukcí. Původní studia, která byla v provozu téměř 15 let, nahradilo nové vybavení.

Vizuální koncepce nových studií je z dílny architekta Michaela Klanga, který stojí například za řadou televizních projektů. Centrální bod tvoří ergonomicky propracovaný vysílací pult s hydraulickými výsuvy, které umožňují přizpůsobit jeho výšku podle zvoleného režimu vysílání. Bude tak možný jak samoodbavovací provoz, kdy moderátor sám ovládá mixážní pult, tak i klasický provoz, kdy je technik v režii a moderátor ve studiu.

„Změní se také celé prostředí vysílacích pracovišť. Bude laděné do barev Radiožurnálu a výrazně bude akcentovat jeho značku. Vizuální změna se projeví i v záběrech kamer, které budou umístěny tak, aby zachytily co nejvěrněji atmosféru při vysílání,“ řekl šéfredaktor Radiožurnálu Jan Pokorný.

Vyměněna byla celá technologie. Vysílací režie jsou nyní vybaveny miých stdxážními pulty digitálního modulárního systému DHD. Světelnou signalizaci v podobě LED RGB pásků technici zabudovali přímo do technologického nábytku.

„Rekonstrukce studií Radiožurnálu představovala rozsáhlý projekt, který si Český rozhlas zajišťoval sám a vlastními silami jej i realizoval,“ uvedl ředitel Odboru techniky Českého rozhlasu Karel Zýka. 

-mav-