Slonková spustila nový web Neovlivní.cz

pondělí, 09. března 2015, 00:14 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

V neděli 8. března zahájil investigativní web Neovlivní.cz mediální společnosti Dead Line Media. Redakci internetového deníku vede Sabina Slonková, která v minulosti působila v Aktuálně.cz či Hospodářských novinách a naposledy vedla list MF Dnes. Na tvorbě obsahu se dále podílí Tomáš Syrovátka, Roman Bradáč, David Binar, Barbora Tachecí či fotograf Filip Singer.

Web Neovlivní.cz se bude věnovat mapování vlivu a lidí v různých částech společnosti, například ve zdravotnictví, průmyslu či sportu. „Vliv nebudeme měřit jen podle toho, kolik má daný člověk právě peněz nebo v jaké je funkci. Kontakty a vazby jsou stejně, mnohdy i víc důležité. Proto se na našich stránkách budou často objevovat lidé, kteří ,netočí miliardy‘, ale disponují tak dobrou sítí konexí, že tím peníze hravě nahradí,“ popisuje v prvním úvodníku Sabina Slonková.

Mezi prvními články, které jsou na webu k dispozici, se objevuje například Pavučina z justiční party advokátní kanceláře Pavla Němce či začátek žebříčku nejvlivnějších lidí ve sportu.

Minulý týden spustila mediální společnosti Dead Line Media, jejíž majitelem a jednatelem je Jakub Unger, lifestylový magazín My89. V nejbližších týdnech zahájí ještě dva weby: profilový magazín o vlivných lidech CZLeader a portál regionálně zaměřených firemních informací RegioBiz.

-kch-