ČT koupila seriály Panství Downton, Most a Mad Men

čtvrtek, 23. dubna 2015, 14:27 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize veze  z mezinárodního filmového a televizního veletrh MIPTV v Cannes pokračování seriálů Panství Downton a Most, pro diváky ČT art pak kultovní seriál Mad Men. Pokračování Panství Downton i kriminálky Most se má na obrazovkách ČT objevit už na podzim.

Pro nejmenší diváky zakoupila Česká televize novou sérii seriálu Máša a medvěd i příběhy Rudi a Trudi, pro větší třeba třetí, šestadvacetidílnou řadu, H2O: Stačí přidat vodu. Dokumentární oblast bude zastoupena cyklem Továrny dneška či sérií Velkolepé stavby třetí říše. Diváci budou také společně s hlavním představitelem detektiva Poirota a synem Agathy Christie procházet pietně dochované prostředí spisovatelčina domu, její zápisky a vzpomínky na práci na příbězích slavného detektiva.

Do Polska ČT naopak posílá krimi seriály a filmy, skandinávským dětem příběhy Jak to chodí u hrochů a chorvatským večerníčky Václava Chaloupka, Vydrýska, Tuláčka i cyklus Méďové.

„S mimořádnou pozorností zahraničních distributorů a vysílatelů se letos setkal televizní film Americké dopisy ze života skladatele Antonína Dvořáka či lifestylový pořad Herbář. Z dětské animované tvorby zaujali Bob a Bobek nově převedení do HD a také připravované pokračování 3D večerníčku Nejmenší slon na světě,“ komentuje ředitel obchodu České televize Hynek Chudárek. Potvrzuje zároveň i trvající poptávku po pohádkách a rodinných filmech či sílící zájem o detektivní a kriminální seriály. „Nejvíce nakupovaly naši tvorbu polské televize. K tamním divákům putují Cirkus Bukowsky, Případy 1. oddělení, detektivní Clona i seriál Sanitka. A také filmy. Od těch klasických, jako jsou Pelíšky či Pupendo, až třeba po nové válečné drama Colette.“

-mav-