FTV Prima vydala Kodex výroby dabingu

středa, 08. dubna 2015, 13:45 Aktuality, TV MediaGuru

V návaznosti na diskuzi mezi dabingovými studii, herci i zastupujícími agenturami o problematice dabingu v České republice se FTV Prima rozhodla vydat svůj Kodex výroby dabingu, ze kterého bude vycházet při pořizování dabingových verzí.

Kodex je volně dostupný veřejnosti na webových stránkách iprima.cz. Mohou se s ním seznámit dabingová studia, agentury zastupující dabingové herce a všichni, kdo jsou s výrobou dabingu profesně spjati.

„Českou dabingovou scénou již delší dobu hýbou mnohé diskuze nad jeho budoucností. Situace ztrácela na přehlednosti a naše pozice byla často prezentována zkresleně, což nebylo příjemné ani pro jednu stranu. Proto jsme se rozhodli naše stanoviska zveřejnit a dát jim formu transparentního kodexu,“ říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima.

„Prioritou naší práce vždy bude kvalitní výsledek zaměřený na co nejvěrnější vystižení originálního znění, zvyšování kvality dabingu a samozřejmě na spokojenost našich diváků. Ale protože jsme komerční televizí, zajímá nás samozřejmě také hospodárnost,“ dodává Jaroslav Richtr, vedoucí dabingu FTV Prima. 

Ceklé znění kodexu zde: Kodex dabingu FTV Prima

-mav-