P&G chce snížit agenturní fee o 0,5 mld. USD

pondělí, 27. dubna 2015, 10:07 Aktuality, Marketing, Reklama MediaGuru

Největší světový zadavatel reklamy do médií Procter & Gamble (P&G) má v plánu snížit agenturní fee a produkční náklady na agentury o zhruba 500 mil. USD. Vyplynulo to ze slov finančního ředitele společnosti v rámci konferenčního hovoru s investory. Procter & Gamble považuje výši investic, kterou firma investuje do agenturních poplatků, za „významnou příležitost“ ke snížení nákladů.

„Plánujeme významně zjednodušit a snížit počet agenturních vztahů a nákladů, které jsou spojeny se současnou komplexitou a neefektivitou,“ řekl s tím, že na druhou stranu firma chce zvýšit schopnosti agentury vylepšit kreativní kvalitu a komunikační efektivitu.

Procter & Gamble celkově přesune víc investic do digitálních médií, sociálních médií, videa a mobilní reklamy. Nemá to ale znamenat, že digitální reklama má zcela nahradit tradiční média. „Vzájemně se doplňují,“ uvedl.

Oznámení přichází poté, co Procter & Gamble vykázala v prvním letošním čtvrtletí další snížení tržeb a zisku. Čistý zisk se snížil na 2,15 mld. USD (meziroční pokles -18 %).

-mav-