Seriál Já, Mattoni by se mohl vysílat na podzim 2016

pondělí, 13. dubna 2015, 07:28 Aktuality, TV MediaGuru

Na Ústecko se v těchto dnech přesunulo natáčení historického seriálu Já, Mattoni o životních osudech člověka, jehož jméno dodnes nese karlovarská minerální voda. Štáb České televize zvolil jako další místa natáčení zámek Velké Březno a Wolfrumovu vilu v Ústí nad Labem. Vila v seriálu ztvární původní vilu Heinricha von Mattoniho. Třináctidílný seriál s Davidem a Aloisem Švehlíkovými v hlavních rolích se na obrazovkách objeví na podzim příštího roku.

Z Velkého Března se štáb přesune do centra Ústí nad Labem na zahradu Wolfrumovy vily, kde sídlí Český rozhlas. Štáb už natáčel v Praze nebo na zámku Konopiště, pokračovat bude i v Karlových Varech nebo v Žatci. Tvůrci mají naplánováno 150 natáčecích dnů, v seriálu vytvořili 170 hereckých rolí a obsadili více než 3000 komparzistů. Točit se začalo loni na podzim a do prázdnin by se mělo skončit, pak přijde na řadu práce ve střižně.

Zakladatel značky Mattoni v seriálu vystupuje ve třech životních etapách. Vedle Švehlíků ho jako sedmnáctiletého ztvárnil ještě Jáchym Novotný. Seriál by se měl na obrazovkách objevit na podzim 2016. Nemá jít o čistou autobiografii.

-čtk-