Seznam.cz získává 30% v projektu Sleduj divadlo

pátek, 10. dubna 2015, 09:57 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Seznam.cz spolu s Martinem Zavadilem, autorem projektu Sleduj divadlo, zakládají novou společnou firmu, kde Seznam.cz bude mít 30% podíl. Nově vzniklá společnost Sleduj divadlo s. r. o. bude pokračovat v natáčení záznamů z divadelních představení a nabízet je na internetu k přehrání či stažení. Společně pak začínají pracovat na úpravě současných webových stránek projektu.

„Máme v plánu postupně rozšiřovat množství představení, které je možné si na stránkách Sledujdivadlo.cz stáhnout či přehrát. Služba však nemá nahradit zážitek z živého umění v divadle. Během prvních měsíců  půjde o první projekt, kde našim uživatelům nabídneme možnost stáhnout či zhlédnout placený obsah dle vlastní volby,“ popisuje start projektu Marek Nový, Business development manager ve společnosti Seznam.cz, který má začínající projekt na starosti.

V současné době je projekt v testovací fázi se třemi záznamy ze třech různých divadel. Vstup společnosti Seznam.cz má umožnit rychlé navýšení počtu natočených představení v partnerských divadlech a v budoucnu i expanzi do zahraničí.

Během léta by měly být připraveny nové webové stránky projektu, do roka by pak měla být dostupná širší nabídka divadelních představení. Pro sledování záznamu z divadelní hry si aktuálně mohou uživatelé vybrat, zda chtějí zaplatit za zhlédnutí, stažení, či si přejí získat DVD se záznamem.

-mav-