Diváci při sledování TV jsou i na mobilech

pondělí, 04. května 2015, 10:19 Aktuality, Internet & Mobil, TV MediaGuru

Téměř polovina diváků při sledování televize brouzdá na svých mobilních zařízeních – mobilu, tabletu nebo notebooku. Vyplývá to ze studie contentové agentury Newcast a firmy zaměřené na monitorování internetu SentiOne.

Agentury Newcast a SentiOne ve své studii monitorovaly chování populace během sledování televizních pořadů. Počet televizních stanic se v dnešní době zmnohonásobil a lidé začali informace, které se z tohoto média dozvědí, aktivně sdílet na sociálních sítích a v internetových diskusích, a to před samotným vysíláním, v jeho průběhu i po jeho skončení. Tento jev je typický např. pro pořad Hyde Park Civilizace, který je vysílán na České televizi.

„V naší analýze jsme se v minulém měsíci zaměřili na chování televizních diváků pořadu Hyde Park Civilizace a na diskuse a jejich zásah na vystoupení jednotlivých hostů. Jasným vítězem, co se týče počtu diskusí a jejich zásahu, byl tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček, o kterém v daném vysílacím dni své názory sdílelo více než 700 lidí na sociálních sítích a  v internetových diskusích,“ uvedl Marek Nepožitek, konzultant contentové agentury Newcast.

Hyde Park - zmínky o pořadu na sociálních sítích (15.3.-15.4. 2015)

TV_mobil

Zdroj: SentiOne, 2015

-mav-